Steden en dorpen op Sumatra


Bukittinggi (Hoge Berg)

Hier ligt de Fort de Cock, gebouwd door de Nederlanders in 1825. Dit is het leefgebied van de bevolkingsgroep Minangkabau. De plaats is omgeven door vulkanen, meren en canyons. De bekenste vulkanen in de omgeving van Bukittinggi zijn de vulkaan Merapi, vulkaan Sinabung en vulkaan Aman VanuitBukitinggi kun je een bezoek brengen aan het meer Maninjau en Harau kloof, Sionok kloof (Ngarai Sionok), Toba meer, Nationaal Park Gusung Leuser en Taman Bundo Kanduang Park.

Medan

Medan is de grootste stad van het eiland Sumatra en is de hoofdstad van de provincie Noord Sumatra. Belangrijkste bezienswaardigheden van Medan zijn:
- moskee Majid Raya (of Mesjid Raya), de grootste moskee van Sumatra;
- Istana Maimoon, het voormalige paleis van de sultan van Deli, en
- Vihara Gunung Timur, een van de grootste Cinese tempels van Indonesie.
Vanuit Medan kun je Bohorok bezoeken, het rehablitatiecentrum voor Orang Oetans. Dit centrum ligt in het nationale park Gusung Leuser.
Medan


Banda Aceh

Banda Atjeh is de hoofdstad van de provincie Atjeh in het uiterste noorden van Sumatra. Op 26 december 2004 werd de stad grotendeels verwoest door een tsunami.

Padang

Deze gemeente ligt aan de kust van West Sumatra. het leefgebied van de Minangkabau. De minangkabauers zijn overwegend moslim. Uitvalbasis voor een bezoek aan Bukittinggi, Danau Maninjau, Haraukloof en de Mentawai eilanden.

Palembang

De hoofdstad van de provincie Zuid Sumatra.
Meer informatie over Sumatra

  1. Landkaart en sattelietfoto van Sumatra
  2. Links naar websites met info over Sumatra
  3. Het weer in Sumatra Indonesie
  4. Informatie over Sumatra Bali Indonesie
  5. Sumatran Oerangutan Conservation Programme
  6. Foto's van Sumatra
  7. Mentawai Islands Surfen
  8. Overzicht van vulkanen in Sumatra
  9. Lonely Planet: Sumatra