Het weer en klimaat in Lombok Indonesie


Het klimaat op Lombok

Lombok heeft een tropisch regenwoudklimaat en ligt bij de evenaar. Dit betekent warmte en veel regen.
Het gemiddelde temperatuur in Lombok is 26 tot 27 graden Celcius. Het hele jaar door is het in Lombok overdag ongeveer 30 graden Celcius. In sommige plaatsen dichtbij zee of die hoger gelegen zijn, is het iets koeler. In de nacht is het in het grootste deel van Lombok het hele jaar door zo'n 22 tot 24 graden.
Extreme temperaturen komen in Lombok niet echt voor. De temperatuur van het zeewater schommelt in Lombok tussen de 26 en 30 graden Celcius.
Bijna geheel Indonesie wordt gedomineerd door de moesson. Tussen november en maart heerst de Noordoost Moesson. Dat betekent voor een groot deel van het land het hele jaar door regen. Dit zijn doorgaans korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer volop schijnt. In de periode tussen mei en september is de Zuidoost Moesson wat voor Lombok een meer droge seizoen betekent.
Actuele weersverwachting op Lombok


Hier vind je de weersvoorspelling op het eiland Lombok en de temperatuur in de verschillende steden in Lombok, waaronder Senggigi, Mataram, Praya, Selong, en de Gili eilanden (Gili Air, Gili Meno en Gili Trawagan).