Het weer en klimaat in Indonesie


Klimaat


Indonesië heeft een tropisch regenwoudklimaat en ligt op de evenaar. Dit betekent warmte en veel regen. In de bergen van Sumatra en Irian Jaya heerst een hooggebergteklimaat.
In heel Indonesië is het gemiddelde temperatuur 26 tot 27 graden Celcius. Het hele jaar door is het in Indonesie overdag ongeveer 30 graden. In sommige plaatsen dichtbij zee of die hoger gelegen zijn, is het iets koeler. In de nacht is het in het grootste deel van het land het hele jaar door zo'n 22 tot 24 graden.
In december is het in het zuiden van Indonesië iets warmer en in augustus is dat in het noorden het geval. Extreme temperaturen komen in Indonesie niet echt voor. Plaatselijk wordt het wel eens een graad of 38, maar daar blijft het dan ook bij. De temperatuur van het zeewater schommelt in heel Indonesië tussen de 26 en 29,5 graden Celcius.
Vrijwel geheel Indonesie wordt gedomineerd door de moesson. Tussen november en maart heerst de Noordoost Moesson en tussen mei en september is dat de Zuidoost Moesson. Dat betekent voor een groot deel van het land het hele jaar door regen. Dit zijn doorgaans korte, hevige stortbuien, waarna de zon weer volop schijnt.Weersverwachting in Indonesie


Hierbij vind je de weersverwachting temperatuur in de verschillende steden op de eilanden Java, Bali, Flores, Sumatra, Sulawesi, Komodo, Lombok, Kalimantan, Sumbawa, Sumba.
Weerkaarten van Indonesie


Actuele satelietfoto van Indonesie
Wolkenradar van IndonesieWeersverwachting Indonesie - 5 daagse weersvoorspelling Java Bali Lombok Sumatra
Weersverwachting IndonesieMeer informatie over weer en klimaat Indonesische Eilanden