Flores bezienswaardigheden en hoogtepuntenFlores

Flores is een van de grootste eilanden van Nusa Tenggara, de kleine Sunda eilanden in Indonesie. Het landschap van het eiland is prachtig en gevarieerd, vulkanen domineren het beeld maar er zijn ook een aantal mooie kratermeren, savannegebieden en bergbossen te bewonderen. Ondanks al het natuurlijke schoon is Flores een van de minst bezochte eilanden van Indonesie.
Het overgrote deel van de bevolking is katholiek. De moslims wonen voornamelijk in de kustgebieden van Flores. De bevolking is onder te verdelen in vijf grote taal- en cultuurgroepen, namelijk de Manggarai, de Ngada, de Ende en Liogroepen, de Sikkanezen en de Lamaholot.


Keli Mutu Flores Indonesie
Kelimutu vulkaan

Kelimutu National Park

Een van de belangrijkste hoogtepunten van Flores is zonder meer de vulkaan Keli Mutu (1.690 meter). In deze vulkaan zijn drie kratermeren die door mineralen elk een andere kleur hebben. In de loop van de jaren zijn de meren ook nog meerdere keren van kleur veranderd.
Gunung Keli Mutu ligt in het Kelimutu National Park op Midden Flores. De lokale bewoners geloven dat de meren in de Gunung Kelimutu de rustplaats zijn van de zielen van hun overleden familieleden.
Vanuit het dorp Moni vertrekken vroeg in de ochtend de excursies naar de top van de vulkaan om bij zonsopgang van een indrukwekkende uitzicht van de vulkaan meren en de omgeving te genieten.

Gunung Kelimutu


Haven Labuhanbajo Flores

Labuanbajo is een kleine vissersdorp aan de westkust van Flores. Wanneer je een boottocht onderneemt van Lombok naar Flores kom je hier aan op het eiland.
Labuhanbajo is vooral in trek bij duikers. Voor de kust van Labuanbajo is de onderwaterwereld namelijk rijk aan vele vissoorten en koraal. Je hebt een grote kans dat je tijdens het duiken haaien en dolfijnen waarneemt.
Vanuit Labuanbajo kun je ook naar de Sebolo eilanden en het eiland Biddari om er te duiken, snorkelen of op de witte stranden te relaxen.


Komodo National Park

Vanuit Labuanbajo kun je meerdaagse trips en duikexcursies naar Komodo National Park ondernemen. Komodo en de omliggende eilanden zijn niet alleen populair vanwege de komododraken, maar ook om de bijzondere biodiversiteit in de zee. De onderwaterwereld is er spectaculair en wordt beschouwd als een van de beste duikplekken ter wereld.

Komodo National Park


Ngada-dorp Bena

Het Ngada-dorp Bena ligt ongeveer 16 kilometer van Bajawa, een autorit van ongeveer 30 minuten. Met zijn indrukwekkende stenen formaties, voorouderlijke heiligdommen en traditionele huizen is Bena het uithangbord van de Nagda-cultuur. Het dorp bestaat uit twee parallelle rijen van traditionele huizen met hoge rietendak.
De stad Bajawa wordt voornamelijk gebruikt als uitvalsbasis om dit dorp te bezoeken.
Meer informatie over Flores

  1. Landkaart en sattelietfoto van Flores Indonesie
  2. Links naar websites met informatie over Flores
  3. Het weer in Flores Indonesie
  4. De drie kratermeren van Kalimutu Flores Indonesie

Indonesie Reizen

Asia Direct
Asia Direct
Djoser
Djoser rondreizen Indonesie
De Jong Intra
De Jong Intra Reizen Indonesie
Koningaap
Koning Aap reizen naar Indonesie
Riksja Travel
Riksja rondreizen Indonesie
Sawadee
Sawadee rondreizen Indonesie
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar Indonesie
SRC Reizen
SRC Reizen Indonesie
Tenzing Travel
Tenzing reizen Indonesie
Tui Reizen
Tui rondreis Indonesie
333Travel
333Travel rondreis en privereis Indonesie