Sanur


Sanur is een rustigere en meer luxe badplaats aan de zuidkust van Bali. Deze Balinese vakantieresort heeft een witte zandstrand van vijf kilometer. Op het strand van Sanur liggen veelal traditionele vissersboten, wat een schilderachtig uitzicht op de zee en het eiland Nusa Penida geeft.
De zee ter plekke is kalm, doordat een rif de zwaarste golven tegenhoudt. Zodoende heeft de zee geen hoge golven en is het geschikt voor kinderen.
Volgens overheidsbesluit mogen de hotels en accomodaties in Sanur niet hoger zijn dan 15 meter. Direct aan het strand liggen verschillende restaurants met een Indonesische maar ook Westerse keuken. Sanur is meer gericht op de vakantiegangers van middelbare leeftijd en oudere gezinnen uit Europa. Ondanks het overvloed aan restaurants en accommodaties heeft het een rustig en ontspannen gevoel.
In Sanur zijn ook diverse duikscholen die vanuit Sanur rondom heel Bali duiken.


Sanur Beach Bali
Sanur beach


Activiteiten en excursies in Sanur

Aan het noordelijke einde van de straat Jalan Pungutan, aan het begin van Jalan Danau Tamblingan, is een kunstmarkt (Sindhu Market). Hier vind je allerlei Balinese ambachten, sarongs, T-shirts en koopjes. Een soortgelijke markt vind je op de strandmarkt aan het einde van Jalan Hangtuah.
Op Sanur Beach kun je diverse watersporten ondernemen, zoals kitesurfen, windsurfen, wakeboarding of paragliden. Je kunt ook een boot huren om de kust te verkennen.
Laat je een dag in een van de kuuroorden in Sanur verwennen met een volledige spa-behandeling in Balinese traditie. Het is extra genieten, als je weet dat de kosten hier minstens de helft zijn van wat je in Nederland betaalt.
Hoewel het duiken voor de kust van Sanur niet de beste Bali te bieden heeft, zijn hier wel de meeste duikoperators van Bali gevestigd. De duiklocaties die ze opzoeken liggen uiteidelijk verder van Sanur af, namelijk bij de eilanden Nusa Penida en Lembongan.


Nusa Lembongan

Voor de kust van Sanur liggen de eilanden Nusa Penida, Lembongan en Ceningan. Nusa Lembongan heeft in tegenstelling tot de andere eilanden met de nodige toeristische accomodaties en activiteiten. Het eiland is omringd door koraalriffen met witte zandstranden en lage kalkstenen kliffen. Rondom de eilanden zijn prachtige duiklocaties met koraalriffen, grote vissen (waaronder manta's) en een goede zichtbaarheid. Het eiland Nusa Lembongan behoort tot een vogelreservaat met enkele bijzondere, bedreigde Indonesische vogels.
Vanuit Sanur varen overdag regelmatig rechtstreekse speedbootdiensten naar Nusa Lembongan. De overtocht duurt ongeveer 30 minuten.

Nusa Lembongan

Activiteiten en excursies in Sanur

  1. Jaarlijks vind er in de periode van juni tot augustus het International Kite Festival plaats op Padang Galak Beach, ten noorden van Sanur.
  2. Serangan Island Turtle Conservation Center ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Sanur.
  3. Boottocht naar het eiland Nusa Lembongan.
  4. Duiken rond de eilanden Nusa Penida en Lembongan.

Meer informatie over Sanur

  1. Wegdromen bij Batu Karang Resort op Lembongan.


Bali Zonvakanties