Lovina


Lovina (of Lovina Beach) ligt aan de noordkust van Bali. Het bestaat oorspronkelijk uit een rij vissersdorpen langs de noordelijke weg op Bali, die onder invloed van het toerisme aan elkaar zijn gegroeid. Het zijn de dorpen Pemaron, Tukad Mungga, Anturan, Banyualit, Kalibukbuk, Kaliasem en Temukus.

Lovina is een rustige vakantieresort met een lange stranden van zwart lavazand en koraalriffen voor de kust in zee. Verder zijn er diverse restaurants, cafes, winkels, duikscholen en hotels. Het toeristisch centrum is het dorp Kalibukbuk met een strandboulevard.
Bij Lovina is de stroming in zee minder sterk dan in vergelijking met Kuta Beach. Verder zijn hier ook dolfijnen te spotten, als zij in de vroege ochtend bij een nabijgelegen koraalrif rondzwemmen.


Lovina Beach Bali
Lovina


Lovina is met name populair bij toeristen die een strandvakantie op Bali willen, zonder de hectiek van de vakantieresorts in Zuid-Bali, waaronder Kuta Beach en Candidasa.

Lovina is ook een hot-spot voor duikers en snorkelaars. Hier zijn de beste duikplekken van Bali waar je koraalriffen, gezonken schepen en een ongelooflijke diversiteit van het onderwaterwereld kunt ontdekken.

Het weer

Lovina heeft een tropisch klimaat met warme, vochtige omstandigheden. Temperaturen liggen meestal tussen 30 en 32 graden Celcius overdag en 's nachts nog steeds ruim boven de 20 graden Celcius. De periode april tot en met oktober is het droge seizoen en de periode november tot en met maart is het regenseizoen op Bali.

Het weer en klimaat op Bali


Activiteiten en excursies

  1. Een dagje naar Singaraja, een opvallend multi-etnische stad met Arabische en Chinese invloeden. Singaraja is tevens een opmerkelijke productiecentrum van hoge kwaliteit zijde en ikat katoen.
  2. Pura Meduwe Karang. Deze tempel ligt ongeveer 10 kilometer ten oosten van Singaraja. Het is een indrukwekkende, maar ook ongewone tempel met allerlei macabere beelden. De tempel is gewijd aan Ibu Pertiwi (moeder aarde). De dagelijkse offers zijn gemaakt om ervoor te zorgen dat de gewassen groeien op onvruchtbare grond.
  3. Duiken en snorkelen. Lovina is een goede uitvalbasis om te duiken bij de uitstekende duikstekken bij Tulamben en Pemuteran.
  4. Bootexcursies naar dolfijnen.
  5. diverse spa's met therapeutische en welzijnbehandeling, Thaise en Balinese Massage.
  6. excursie naar de Gitgit watervallen.
  7. Pura Beji tempel bij het dorp Sangsit, 7 kilometer ten oosten van Singaraja. Deze tempel van roze zandsteen met bijzonder dramatische beelden wordt nauwelijks door toeristen bezocht. De tempel is gewijd aan Dewi Sri, de godin van de rijst, die de geirrigeerde rijstvelden beschermt. De tempel werd gebouwd in de 15e eeuw tijdens de Majapahit periode en wordt beschouwd als een van de oudste tempels in Bali. De tempel werd gebouwd van zacht roze zandsteen en de muren zijn versierd met beelden van demonen, slangen en duivels.
  8. Excursie naar Mayong Village, ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Lovina. Dit is een kleine dorp gelegen tussen de rijstvelden, tropische fruitbomen, bossen, vogels en kleurrijke bloemen. Het dorp behield zijn traditionele manier van leven, de landbouw op de rijstvelden en fruitbomen. Er wordt nog rondom het huis gewerkt en men heeft nog de dagelijkse offers en ceremonies.


Bali Zonvakanties

De Jong Intra
De Jong Intra zonvakantie Indonesie
Tui Reizen
Tui vakantie Indonesie
333Travel
333Travel strandvakantie Indonesie